Pvc vloer leggen

Zelf pvc vloer leggen, of legservice inschakelen

Een pvc vloer leggen is iets wat veel mensen zelf kunnen doen. Dat hangt natuurlijk wel af van of je er fysiek toe in staat bent; je zit veel op je knieën te werken, en of je een beetje handig bent. Kies je voor een pvc klik vloer? Dan is de pvc vloer leggen vergelijkbaar met een laminaat vloer leggen. Kiest je voor plak pvc, in bijvoorbeeld de badkamer of keuken, dan moet de pvc vloer gelijmd worden om hem waterdicht te maken. Dat is iets ingewikkelder om te doen. Ook plak pvc leggen kun je zelf doen, maar je kunt er ook de legservice van Sun Laminaat voor inschakelen.

Pvc klik vloer leggen

Een pvc klik vloer leggen is voor de meeste mensen snel gebeurd. Met pvc klik heb je in een handomdraai een nieuwe vloer in je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Pvc is namelijk de ideale vloer voor ieder type kamer. Het materiaal is namelijk ijzersterk is, super makkelijk in onderhoud en gewoon heel mooi. En je kunt het over de vloerverwarming leggen. Dat maakt de pvc vloer ideaal.

Voordelen van pvc klik

De pvc vloer leggen met een kliksysteem is vrij eenvoudig. Bovendien klik je de vloer snel weer los als je een paneel moet vervangen door beschadiging of als je de vloer wil meeverhuizen. Zodra je de pvc vloer gelegd hebt, kun je er direct overheen lopen en in gebruik nemen. Verder heeft een klik pvc vloer dezelfde voordelen als de pvc vloer die verlijmd moet worden: geluidsdemping, waterbestendig en een lange levensduur.

Blijf op de hoogte

Klik pvc vloer leggen

Een klik pvc vloer leggen is vergelijkbaar met een laminaat vloer leggen. Pvc klik bestaat uit panelen/stroken die je met een klikverbinding aan elkaar maakt. Voordat je de pvc vloer gaat leggen, is het verstandig om hem eerst te laten acclimatiseren in de ruimte. De PVC stroken kun je ze makkelijk zelf op maat maken, door ze in te snijden met een stanleymes en daarna los te breken. Voor het beste eindresultaat laat je de panelen minimaal 15 cm van elkaar verspringen.

Plak pvc vloer leggen

Voor een plak pvc vloer heb je altijd een ondervloer nodig. Die moet egaal en werkingsvrij zijn. Voor het beste resultaat is het vervolgens handig om een primer aan te brengen. Laat deze goed inwerken en volg hierbij de instructies op de verpakking. Bedenk vervolgens bij het leggen van de pvc vloer, in welk patroon je de plak PVC wilt plaatsen. Het op maat snijden van plak PVC, doe je eenvoudig met een stanleymes en een winkelhaak. Druk elke strook pvc goed vast en werk zo de hele kamer af.

Pvc vloeren

Legservice voor pvc vloer leggen?

Lukt het niet om je pvc vloer zelf te leggen? Maak dan gebruik van onze legservice. Meer weten? Je kunt ons bereiken via 020 785 73 25 mailen naar info@sunlaminaat.nl.